Strutinszky Alex - Mentorált

Mondj pár mondatot magadról kérlek. Mit tanultál vagy dolgoztál, és hogyan csöppentél a programunkba?

A Miskolci Egyetemen tanultam programtervező informatikusként, mellette pedig dolgoztam. Amikor új lehetőségek után kellett néznem éreztem, hogy a szakmai tudásomban van még mit fejlődnöm. Így találtam rá a mentorprogramra. Úgy gondoltam ezzel valódi, piacképes tudást szerezhetek.

Mi volt az, ami miatt a mentorprogram mellett tetted le a voksodat? Mi győzött meg arról, hogy neked a mentorprogram a legmegfelelőbb képzés?

A munkakeresésem során több olyan témakörrel is szemben találtam magam, amikről korábban csak hallottam. Nagyon örültem, amikor épp ezeket említették példaként az elsajátítandók közül a felvételi beszélgetésem alkalmával. Nem hezitáltam, rögtön tudtam, hogy jó helyen vagyok, és ez a nekem való képzés. Több fejlesztői kurzust is megnéztem ám azok csak az alapokat és egy-két nyelv ismeretét adták. A munkaerő piacnak és profi cégek elvárásának megfelelő tudást csak ebben a programfelépítésben találtam meg eddig.

Voltak-e előzetes elvárásaid a program előtt? Ha igen, akkor mik voltak azok, és végül beváltotta-e a program a hozzá fűzött reményeidet?

Fejlődni szerettem volna a hiányosnak érzett területeken. A mentorprogram nem csak beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, de jócskán túl is szárnyalta azokat.

Mi tetszett / nem tetszett neked a leginkább a programban?

A programban minket segítő kollégák hozzáállása rendkívül pozitív élmény volt! A rendszeres hívásokkal biztosítottak minket arról, hogy nem csak egy „tömeggyártás” zajlik, hanem odafigyelnek ránk és minden segítséget megadnak amire szükségünk van! Ami nem tetszett az nem a program hibája volt, sajnos a vírushelyzet kicsit megnehezítette a dolgunkat.

Mennyire volt új vagy hasznos számodra a mentor, mint segítő jelenléte? Milyen volt a kapcsolatotok a program során?

Kifejezetten jó volt együtt dolgozni a mentorommal! Minden alkalommal hasznos tudással bővítette az ismereteinket. Rendkívüli élmény volt egy, a szakmában ennyire jártas és mégis nagyon közvetlen emberrel a munka. Nagyon odafigyelt ránk csapat szinten és egyénileg egyaránt. Nagy gondot fordított rá, hogy folyamatosan életben tartsa a lelkesedésünket.

Hogy érzed miben és mennyiben változott a tudásod a mentorprogram végére?

Korábbi tapasztalataim által már volt némi rálátásom a nagy, teljes képre. A mentorprogram során pedig megkaptam a sok kis apró, addig hiányzó részletet is. Professzionálisabb látásmódot és hozzáállást is sikerült elsajátítanom a technológiák mellett. Azt, hogy mennyiben változott a tudásom, a legjobban talán „az Ég és Föld” kifejezéssel tudom meghatározni.

Hol voltak a programban a nehezebb részek számodra? Mi segített ezeken túljutni? Mi segíthetett volna még szerinted?

Változó volt. Voltak olyan tananyagok és vizsgák, amik gyorsan és egyszerűen teljesíthetőek voltak. Természetesen olyanok is, amik feladták a leckét. De akár említhetnék pár gyakorlati feladatot is, aminek a teljesítése első ránézésre pár órának tűnt aztán végül elvett egy-két napot. Ezeken a nehézségeken a mentorom és a csapatom többi tagja segített túllendülni.

Milyen rád vonatkozó pozitív hatásait tudnád kiemelni a programnak? Vannak esetleg olyan tulajdonságaid, amiket megerősített vagy feljavított a program?

Nyilvánvalóan a szakmai hatása volt a legjelentősebb. Nekem tetszett még a csoportunkban kiépülő csapatszellem pozitív hatása is. Amiben személy szerint én a legtöbbet fejlődtem az a munkámmal kapcsolatos építő jellegű kritika elfogadása.

Elegendőek voltak-e az információk, amiket kaptál?

Kifejezetten! Sokkal nagyobb ismeretanyagot kaptam, mint amire számítottam. Emellett a mentor és a Blooment Alapítvány munkatársai is folyamatosan naprakész információkkal láttak el bennünket.

Mit ajánlanál a most kezdőknek, mivel készüljenek a programra?

Rengeteg kitartást, és szorgalmat! Az elejéhez képest a vége felé egyre több időt fog felemészteni, de minden ráfordított perc megéri! Kifejezetten ajánlom, hogy minél jobb kapcsolatot alakítsanak ki a mentorukkal és a csoporttársaikkal! Rengeteget tudnak ezek az emberek segíteni.

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

Megpróbálok minél több tapasztalatot szerezni és emellett bővíteni a tudásomat. A karrier terén rövid távon ezen az úton szeretnék - lehetőleg minél nagyobb léptekkel - haladni. Hosszú távon pedig meglátjuk hova jutok.

Milyen kulcsfogalmak jutnak eszedbe a mentorprogram szó hallatán?

Szakmai fejlődés, új ismeretek, csapatmunka, kihívások, nehézségek legyőzése, jól megérdemelt siker élmény, lehetőségek.