Nagy Anasztázia - Mentorált

Mik a karrier céljaid? Mivel szeretnél foglalkozni?

Szoftverfejlesztéssel szeretnék foglalkozni a jövőben is. A Java a tanulmányaimon keresztül került az életembe. A későbbiekben, ha bármilyen más nyelv vagy technológia jön szembe, ami jobban megtetszik, akkor azt is szívesen megtanulom. Elég nyitott személyiség vagyok, boldogan kipróbálnám magam külföldön is, természetesen az EPAM-on belül.

Mit gondolsz miben és milyen mértékben segít, segített az egyetemi képzés a karrier céljaid elérésében?

Az informatikus gondolkodással a gimnáziumban fertőződtem meg. Utána volt néhány év kihagyásom. Majd önmagamat képeztem webes oktató oldalakon és videókon keresztül. Felsőoktatású képzésben a szakmánkban nem vettem részt.

Miért jelentkeztél a programunkra?

Az EPAM-ról több forrásból is hallottam. Ismerősöktől, állásbörzén és voltam egy nyílt napjukon is. Elsőre szimpatikusak voltak. A programra ezen kívül még azért is jelentkeztem, mert elkezdtem saját magam tanulgatni, de éreztem, hogy kellene valaki, aki megfogja a kezem és irányba állít. Segít, hogy egy strukturált tananyagot végig csinálva piacképessé váljon a tudásom. A mentorprogram erre tökéletes volt. Nem támasztottak végzettségbeli feltételeket. Azt nézték, hogy mit tudok, és hogy tudjak elegendő időt áldozni rá. Mintha csak nekem találták volna ki.

Voltak-e előzetes elvárásaid, és ha igen, akkor mik?

Annyi elvárásom volt, hogy végig legyek vezetve egy komolyabb ismeretanyagon, ami piacképes tudást ad. Ez abszolút mértékben teljesült. A megszerzett tapasztalatommal érzem, hogy sokkal magabiztosabban és effektívebben ülök le dolgozni. Az önbizalmam ég és föld a mentorprogram elejéhez képest. Számomra ez volt az egyik legnagyobb nyereség.

Hogy érzed sikerült fejlődnöd a program során? Ha volt fejlődés röviden leírnád, hogy miben fejlődtél?

Elmondhatatlanul sokat fejlődtem. Amit kiemelnék az a szaknyelv. Korábban majdhogynem konyhanyelven fogalmaztam. Most viszont már szakmailag is korrekten fejezem ki magam. A gondolkodásom is jelentősen megváltozott. A program során folyamatosan programoztunk és fejlesztettünk, ez által számtalan kihívással kerültem szembe, amikből rengeteget profitáltam.

Mennyire érezted a mentorodat segítőkésznek a program során?

Nagyon kedves és aranyos volt. A szakmai dolgokat, amiket meg kellett, azokat megkövetelte. Felbecsülhetetlen volt, hogy mindig megérezte, ha elakadtam, és tudta, hogy mivel lendítsen tovább ezen az állapoton. Rendkívül szimpatikus volt, hogy partnerként kezelt, és így is kommunikált velem. Minden alkalommal ember beszélt az emberrel, nyoma sem volt alá-fölérendeltségi viszonynak. Így tudott kiépülni a bizalom kettőnk között, ami a közös munka nélkülözhetetlen alapja volt.

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

Még benne vagyok a lendületben és ezt szeretném kihasználni majd a munkában. Menni akarok tovább és csinálni, mint a rejtvényeknél, ahogy megoldjuk az egyes feladatokat és egyre nagyobb rész lesz már ismert. A kihívás visz előre, ezt keresem és várom.

Kinek ajánlanád elsősorban a programunkat?

Akárkinek, akit érdekel a téma, és akinek van egy minimális előképzettsége és affinitása. Az én példám is azt mutatja, hogy szakirányú egyetemi végzettség nélkül is el lehet végezni a mentorprogramot.

Ha pár szóval kellene összefoglalnod, hogy mit kaptál a mentorprogramtól, mik lennének azok?

Struktúrált gondolkodás, önbizalom, magabiztosság, segítség és támogatás.