Varjú Bendegúz - Mentorált

Mondj pár mondatot magadról kérlek. Mit tanultál vagy dolgoztál, és hogyan csöppentél a programunkba?

Varjú Bendegúz vagyok, az Óbudai Egyetem Bánki Donát karán tanultam mechatronikai mérnöknek. A program előtt még nem volt releváns tapasztalatom. A mentorprogramra az abszolváláshoz szükséges gyakornoki hely keresése közben találtam rá az interneten.

Mi volt az, ami miatt a mentorprogram mellett tetted le a voksodat? Mi győzött meg arról, hogy neked a mentorprogram a legmegfelelőbb képzés?

Az átlagos gyakornoki helyekkel ellentétben rengeteg véleményt találtam a mentorprogramról, így jóval tisztább képet kaptam róla, mint a többiről. Már csak a jellegéből adódóan is úgy gondoltam, hogy itt biztosan többet fogok tanulni, mint bármely gyakornoki pozícióban.

Voltak-e előzetes elvárásaid a program előtt? Ha igen, akkor mik voltak azok, és végül beváltotta-e a program a hozzá fűzött reményeidet?

A célom az volt, hogy tapasztalatot szerezzek a Java programozás területén. A mentorprogram túlszárnyalta minden elvárásomat ezen a területen.

Mennyire volt új vagy hasznos számodra a mentor, mint segítő jelenléte? Milyen volt a kapcsolatotok a program során?

Megnyugtató érzés volt olyasvalakihez fordulni a kérdéseimmel, aki otthon van a szakmában. Behatóan ismerte a feladatainkat, és mindig logikus magyarázatokkal tudott ellátni. Remek beszélgetéseink voltak.

Hogy érzed miben és mennyiben változott a tudásod a mentorprogram végére?

A program során a szoftverfejlesztés és a Java programozáshoz kapcsolódó technológiák területén jelentős tudásra tettem szert, amit azóta minden nap hasznosítok.

Milyen rád vonatkozó pozitív hatásait tudnád kiemelni a programnak? Vannak esetleg olyan tulajdonságaid, amiket megerősített vagy feljavított a program?

A program során hetente újabb és újabb témakörökkel ismerkedtünk meg, ami mentálisan is megterhelő volt. A továbbhaladásom érdekében meg kellett mutatnom, hogy mire vagyok képes. A feladathoz ennek érdekében érdeklődéssel és kellő elhatározással álltam hozzá.

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

Igyekszem minél többféle problémával megismerkedni, mielőtt éles projektre kerülök. Még a karrierem elején vagyok, így korai lenne eldönteni, hogy konkrétan milyen fajta feladatokkal szeretnék foglalkozni. Azt viszont tudom, hogy a hosszútávú terveim között szerepel a mentorálás és az egyetemi tanítás is.

Mennyire sikerült a program során beosztani az idődet és az energiád? Hogy kellett gazdálkodnod az időddel/energiáddal? Van egy bevált szuper technikád a készülésre időbeosztásra?

Az első pár vizsga után már egészen jól fel lehet mérni, hogy pontosan mennyi időt is kell rászánni egy-egy anyagrész feldolgozására. Érdemes mindig alaposan felkészülni. A jegyzetírás is rendkívül kifizetődő, főleg a vizsgák előtt, ha fel akarjuk frissíteni a tanultakat.

Milyen kulcsfogalmak jutnak eszedbe a mentorprogram szó hallatán?

Kemény munka, jó mulatság.