Lámfalusi Csaba - Mentor

Pár mondatban mutasd be kérlek magad, és a céget ahol dolgozol.

Senior Java Backend fejlesztőként dolgozom az EPAM-nál. Több éve vagyok már ezen a területen, és az utóbbi időben egy projekt kapcsán a Big Data iránt is elkezdtem érdeklődni.

Milyen tapasztalatod volt a program előtt a mentorálással kapcsolatban?

Már az egyetemen szerettem volna oktatni, de sajnos akkor nem volt rá lehetőségem. Ezért is örültem a mentorprogramnak, mert itt kiélhettem az ilyen irányú ambícióimat. Egyetemista hallgatókkal már korábban is foglalkoztam itt az EPAM-on belül, és azóta is szívesen töltöm az időmet fiatal tehetségek között. Nagyon örülök, hogy Zoltán volt a mentoráltam, végig nagyon lelkes volt, és öröm volt vele a közös munka.

Mit reméltél a programtól és a mentoráltól?

A programtól azt vártam, hogy én is tudjak benne fejlődni, emberileg és szakmailag egyaránt. Zoltántól pedig azt, hogy legyen meg benne az a lelkesedés, ami annak idején bennem is megvolt, miután az egyetemről kikerültem. Hála az égnek Zoltán maximálisan kielégítette ezeket az elvárásaimat.

Hogy érezted magad a mentorálás során?

Az igazat megvallva a program a munka mellett elég megterhelő, időnként fárasztónak is mondanám. Ez jobbára csak a felkészüléskor volt érezhető, a konzultációinkon ez teljes mértékben eltűnt, akkor már nem éreztem tehernek. Engem nagyon motivált Zoli fejlődése. Jó érzés volt, hogy amiket megbeszéltünk azokat ő mind beépítette a tudásába. Ez pozitív visszacsatolás volt, hogy érdemes csinálnom. A programunk nehézkesen indult mindkettőnk számára, de úgy a harmadik-negyedik témakör után belelendültünk, és onnantól kezdve szép egyenletesen tudtunk haladni a végéig.

Sikeresnek tartod a most lezárult mentorálásodat, ha igen miért?

Teljes mértékben sikeresnek érzem. Zoli részéről amiatt, mert gyakorlatilag ő most fejezi be az egyetemet, és emellett a program segítségével fel tudott szedni egy olyan masszív tudást, ami alkalmassá teszi arra, hogy bevethető legyen a munkaerőpiacon. Nyilván tapasztalatot ez a fél év nem tud eleget adni. Kell, hogy a munkában is szerezzen még élesben is szakmai gyakorlatot, viszont kapott egy olyan elméleti alapozást, ami jelentősen meg fogja könnyíteni a dolgát a későbbiekben.

Ajánlanád-e a mentorságot más kollégádnak is, ha igen, miért?

Mindenféleképpen! Számos olyan készséget lehet a mentorprogrammal fejleszteni, ami utána a szakmai előrelépéshez rendkívül hasznos. A munkamenedzsmenten és az emberekkel való foglalkozáson túl a tananyag gyakorlatilag teljesen lefedi azt, amit egy medior fejlesztőtől el lehet várni. Segít helyretenni a dolgokat, és tényleg jó lehetőség a fejlődésre.

Segített-e neked személyesen bármit a program?

A magam részéről a már említett készségeket tudtam a leginkább fejleszteni.