Vizmathy Csilla - Mentorált

Mik a karrier céljaid? Mivel szeretnél foglalkozni?

Jó programozó akarok lenni. Elsősorban, mint Java fejlesztő. Ezen belül szinte minden új érdekel. Fokozatosan egyre több technológiával szeretnék közelebbről megbarátkozni.

Mit gondolsz miben és milyen mértékben segít, segített az egyetemi képzés a karrier céljaid elérésében?

Bár karrierváltóként eredetileg más végzettségem van, úgy látom, hogy minden egyetem megtanít tanulni és önállóan gondolkodni. Emellett felkészít a folyamatos önfejlesztésre, ami programozóként elengedhetetlen. Sajnos azonban az IT szakma gyors fejlődésére az egyetemi képzés nem tud dinamikusan reagálni.

Miért jelentkeztél a programunkra?

Több kitérővel jutottam vissza a szoftverfejlesztéshez. Körülnéztem a piacon, és először egy ígéretesen hangzó Java tanfolyamot végeztem el, de a megszerzett tudásomat - a tervekkel ellentétben - nem éreztem elégnek a karrierváltáshoz. Az útkeresés fázisában egy szerencsés véletlen folytán egy közösségi rendezvényen ismertem meg a mentorprogramot, és gyakorlatilag azonnal meggyőzött. Intenzív képzés, aktív szakemberek által összeállított tananyag. A közös cél, a megfelelően felkészített, piacképes tudással rendelkező szakember képzése, valamint a cég kiemelkedő szakmai színvonala elegendő biztosítékot nyújtott a képzés minőségére.

Voltak-e előzetes elvárásaid, és ha igen, akkor mik?

Gyakorlatban hasznosítható tudást akartam szerezni, és magas szintű, sokoldalú képzésben részt venni. A mentorprogramban mindezt abszolút reálisnak tartottam, mivel maga a munkaerőt igénylő cég tudja a legjobban, milyen tudásra lesz szüksége a leendő munkavállalóinak.

Hogy érzed sikerült fejlődnöd a program során? Ha volt fejlődés röviden leírnád, hogy miben fejlődtél?

Hihetetlenül sokat fejlődtem, megtöbbszöröződött a tudásom, és egészen új látásmódra tettem szert. Ez egy nagyon intenzív tanulási folyamat, rengeteg új irányba nyertem betekintést az elméletben és a gyakorlatban egyaránt.

Mennyire érezted a mentorodat segítőkésznek a program során?

Nagy tudású, tapasztalt mentorom volt, aki rengeteget segített. Nélküle legalább két-háromszor ennyi időre lett volna szükség az egyébként nagyon alaposan összeállított, önálló tanulásra alkalmas tananyag elsajátításához. A megfelelő kérdésekkel mindig megtalálta és megvilágította a homályos részleteket a tudásomban. A kódomat villámgyorsan átlátta, kiszúrta a hibákat és támogatott azok kijavítása során is. Hihetetlenül intenzív, motiváló erő volt a rendszeres konzultációnk.

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

Minden nap újat tanulni, fejlődni. Egyre jobb fejlesztővé, hasznos csapattaggá válni. Szeretnék az EPAM-nál szenior fejlesztő pozícióig jutni, és később relokációval néhány évet külföldön dolgozni.

Kinek ajánlanád elsősorban a programunkat?

Elkötelezett, motivált embereknek, akik szeretnek tanulni, fejlődni és alkotni. Akik a szakmát a legjobbaktól szeretnék elsajátítani.

Ha pár szóval kellene összefoglalnod, hogy mit kaptál a mentorprogramtól, mik lennének azok?

Egy új karriert, egy régen tervezett életformát. A folyamatos fejlődés lehetőségét, minden nap új kihívásokat. Remek kollégákat, és azt az érzést, hogy a lehetőségek végtelenek, csak rajtam múlik mivé válok, hova fejlődök és meddig jutok el.