Nagy Dávid - Mentorált

Mondj pár mondatot magadról kérlek. Mit tanultál vagy dolgoztál, és hogyan csöppentél a programunkba?

Az ELTE-n tanultam programtervező informatikus szakon, és az egyetemen hallottam a mentorprogramról. Elmentem egy nyíltnapra. Megnéztem és tetszett, amit láttam, ezért belevágtam.

Mi volt az, ami miatt a mentorprogram mellett tetted le a voksodat? Mi győzött meg arról, hogy neked a mentorprogram a legmegfelelőbb képzés?

Az volt a fő motivációm, hogy a sikeres elvégzés esetére munkaajánlatot kaptam más hasonló képzésekkel szemben, ahol csak ígérgetések vannak. Egy frissen végzett egyetemistának ez sokat nyom a latba.

Voltak-e előzetes elvárásaid a program előtt? Ha igen, akkor mik voltak azok, és végül beváltotta-e a program a hozzá fűzött reményeidet?

Arra számítottam, hogy az egyetemen tanult elméleti alapokról megtanítják hogyan tudom a gyakorlatba átültetni. A mentorprogram maximálisan kielégítette az elvárásaimat.

Hogy érezted magad a program során?

Alapvetően jól éreztem magam annak ellenére, hogy nehéz volt. Elég sok időt kellett rászánni, de nagyon sok hasznos dolgot tanultam. A végére azért elfáradtam, nem bántam, hogy vége lett.

Mi tetszett / nem tetszett neked a leginkább a programban?

Tetszett maga a tematika, az anyagok jók voltak, negatívumot nem is tudok mondani. Nehéz volt, ahogy már említettem, de ez nem negatívum szerintem. Egyénileg dől el, hogy kinek mennyi időre van ténylegesen szüksége a programhoz. Van, aki hamar végig tud menni, és van, aki kihasználja a rendelkezésre álló időkeretet.

Mennyire volt új vagy hasznos számodra a mentor, mint segítő jelenléte? Milyen volt a kapcsolatotok a program során?

A motiváló szó a legtalálóbb rá. Folyamatos készülésre ösztönzött, és arra, hogy ne halogassam a dolgokat. Heti kétszer-háromszor beszéltünk és minden nap kellett foglalkoznom, haladnom az anyaggal, hogy ne maradjak le. Számomra leírhatatlanul hasznos volt a mentorom szakmai segítsége. Jól el tudtunk beszélgetni, és egy-két plusz információt mindig kaptam tőle, ha elakadtam valamiben.

Hogy érzed miben és mennyiben változott a tudásod a mentorprogram végére?

Gyakorlatot szereztem, és komplexebb lett a látásmódom. Egy-egy összetettebb feladat esetén már sokkal könnyebben és gyorsabban átlátom az egészet. Ebben fejlődtem talán a legtöbbet, és ez valóban hasznos lesz majd a munkám során.

Milyen rád vonatkozó pozitív hatásait tudnád kiemelni a programnak? Vannak esetleg olyan tulajdonságaid, amiket megerősített vagy feljavított a program?

Az angolomat mindenképp fejlesztette. A vizsgák és a tanulnivalók egy része angolul van. Egyfajta folyamatosságot adott az, hogy mindig készülnöm kellet. Megtanított tartani a határidőket.

Mit ajánlanál a most kezdőknek, mivel készüljenek a programra?

Nehéz kérdés. Kitartás kell, meg sok-sok idő. Motiváció, ami megtartja a lendületet, a program végéig.

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

Szeretnék most itt az EPAM-nál belerázódni a munkába. Átlátni a céges struktúrát, és hogy milyen lehetőségeim vannak. Mindenképpen a szoftverfejlesztésben látom a jövőmet és persze jó volna idővel minél feljebb lépni azon a bizonyos ranglétrán.