Roszik Gábor - Mentor

Pár mondatban mutasd be kérlek magad, és a céget ahol dolgozol.

Idestova több, mint kilenc éve dolgozom szoftverfejlesztőként. Megfordultam már pár cégeknél, de majd három éve az EPAM csapatát erősítem.

Milyen tapasztalatod volt a program előtt a mentorálással kapcsolatban?

Formálisan mentorként sosem dolgoztam. Ilyen szerepben konkrétan még nem voltam, de előfordult, hogy segítenem kellett a munkatársaimat, emiatt volt már némi tapasztalatom.

Mit reméltél a programtól és a mentoráltól?

A mentoráltammal szemben nem voltak elvárásaim, úgy gondoltam, hogy azok rá tartoznak, azok az ő céljai. Saját magammal szemben azt szerettem volna, hogy gyakoroljam a kommunikációt illetve, hogy mint egyfajta coach mentoráljak valakit. Fel akartam térképezni, hogy tudom segíteni a munkáját, a fejlődését.

Hogy érezted magad a mentorálás során?

Szerintem roppantul jó volt, remekül éreztem magamat. A mentoráltam lelkes volt, és mindkettőnk számára hasznos és élvezetes volt a közös munka. Magabiztosnak éreztem magam attól, hogy valaki tőlem kért tanácsot, és kíváncsi volt a tapasztalataimra és a véleményemre. Az elején kicsit nehezebb volt abból a szempontból, hogy úgy gondoltam nekem kell keresnem a mentoráltamat, a folyamatos kontroll jegyében. Ám miután megbeszéltük, hogy inkább majd ő indítja a kommunikációt, ő keres, ha problémája van, már tényleg csak az érdekes kérdésekről kellett beszélgettünk, nem volt szükség rá, hogy külön foglalkozzak vele, hogy kikérdezzem. Rendkívül örültem és lelkesítő volt, amikor felvették a céghez, igazi sikerélmény neki is és nekem is.

Sikeresnek tartod a most lezárult mentorálásodat, ha igen miért?

Sikeresnek tartom természetesen. Először is azért, mert Tamás elvégezte a programot és felvették a céghez. A másik szempontból, a kezdetekhez képest Tamás kódja sokkal jobb lett, a minősége nagyon sokat javult. Az egyetemen egy csomó mindent megtanult, de valahogy a gyakorlat hiányzott mögüle, hogy ténylegesen lássa azt, hogy mik az elvárások ipari környezetben.

Ajánlanád-e a mentorságot más kollégádnak is, ha igen, miért?

Ajánlanám. Szerintem egy tapasztalt kollégának mindenképpen kell mentorálnia is. Ha nem is akar tanár lenni, vagy tréningeket tartani, akkor is szükség van arra, hogy képes legyen átadni a tudását másoknak. Ez minden tapasztalt fejlesztő felé elvárás, hiszen rendkívül fontos. Olyan tapasztalás, amit más környezetben és módon nem lehet megszerezni. Számomra is érdekes volt például kitapasztalnom, hogy a visszajelzések adásakor hol volt az az egyensúlyi pont, hogy Tamás tisztában legyen azzal mondjuk, hogy van még mit javítania a kódján, de ugyanakkor azt érezze, hogy jól halad és jól csinálja. Vegye észre, hogy segíteni akarok neki és nem túlzásba vinni a negatívumok hangsúlyozását.

Segített-e neked személyesen bármit a program?

Szerintem a kommunikációban nagyon sokat segített. Érdekes volt, hogy hogyan beszéljek mentorként. A másik pedig, hogy a legtöbb témában ténylegesen értettem mindenhez, de azért voltak hiányosságok, amiket így észrevettem. Volt, amiről nem is tudtam, mondjuk egy újabb technológiai részletről, és ezeket át tudtam nézni én is, ez jól jött.