Ferenci Gergő - Mentorált

Mondj pár mondatot magadról kérlek. Mit tanultál vagy dolgoztál, és hogyan csöppentél a programunkba?

Az ELTE Program tervező informatikus szakán végeztem 2018 nyarán. Egy állásbörzén találkoztam az EPAM-mal, és akik ott voltak elég jó benyomást tettek rám ahhoz, hogy megpróbáljam a mentorprogramot.

Mi volt az, ami miatt a mentorprogram mellett tetted le a voksodat? Mi győzött meg arról, hogy neked a mentorprogram a legmegfelelőbb képzés?

Úgy éreztem, hogy nincs meg az a tudásom, ami ahhoz kell, hogy bekerüljek egy munkahelyre. Minden ilyen lehetőséget meg kellett ragadnom, ha ez által a szakmai tudásom fejlődhetett.

Voltak-e előzetes elvárásaid a program előtt? Ha igen, akkor mik voltak azok, és végül beváltotta-e a program a hozzá fűzött reményeidet?

Csak annyi, hogy megfelelő tudást adjon és ezt be is váltotta. Nagyon sok új technológiát tanultam, amik hasznosak a számomra.

Mi tetszett és mi nem tetszett neked a leginkább a programban?

Tetszett, hogy a program alatt volt egy mentorom, akit kereshettem, ha valamit nem értettem. Ő el tudta magyarázni nekem, hogy mi miért jó. Hasznosak voltak a tréningek, a videók, amiket akár többször is meg tudtam nézni.

Mennyire volt új vagy hasznos számodra a mentor, mint segítő jelenléte? Milyen volt a kapcsolatotok a program során?

Nagyon segítőkész volt, bármikor írhattam neki, ha kérdésem támadt. Szerintem nagyon jó kapcsolatunk volt.

Hol voltak a programban a nehezebb részek számodra? Mi segített ezeken túljutni? Mi segíthetett volna még szerinted?

Amikor államvizsgára készültem és ezzel párhuzamosan a programra is akkor voltak nehéz pillanatok, de nem éreztem úgy egyszer sem, hogy fel akarnám adni.

Milyen rád vonatkozó pozitív hatásait tudnád kiemelni a programnak? Vannak esetleg olyan tulajdonságaid, amiket megerősített vagy feljavított a program?

Az igényesebb, szebb átláthatóbb kód írásban sokat segített.

Mit ajánlanál a most kezdőknek, mivel készüljenek a programra?

Próbálják meg beosztani az idejüket. Ne kapkodjanak, ha kell, inkább szánjanak egy témára több időt, hogy ténylegesen megértsék, minthogy anélkül haladjanak tovább.

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

Szakmailag még tovább szeretnék fejlődni, és minél magasabb szintre eljutni az EPAM-on belül.

Milyen kulcsfogalmak jutnak eszedbe a mentorprogram szó hallatán?

Fejlődés, tudás, lehetőség.