Vig Marcell - Mentorált

Mondj pár mondatot magadról kérlek. Mit tanultál vagy dolgoztál, és hogyan csöppentél a programunkba?

A Debreceni Egyetem programtervező informatikus képzésének a végén járok. Munkatapasztalatom ezidáig nincsen. A programba kalandosan kerültem be, hosszú történet, de örülök, hogy végül itt kötöttem ki.

Mi volt az, ami miatt a mentorprogram mellett tetted le a voksodat? Mi győzött meg arról, hogy neked a mentorprogram a legmegfelelőbb képzés?

Az győzött meg, hogy nem hitegettek a program előtt semmivel. Ehelyett abszolút konkrét és átlátható volt, hogy adott feltételek mellett mire számíthatok majd.

Hogy érezted magad a program során?

Az elején egyértelműen könnyebb volt, ahol még a felzárkóztató, alaptémák voltak. Azok simán mentek, de később szépen fokozatosan nehezedik a vége felé. Hangulat szempontjából abszolút jó volt a közösség. Mindenki, akivel találkoztam kedves és közvetlen volt. Nagyszerű mentort fogtam ki, élmény volt vele a közös munka. Azért vannak nehézségei is a mentorprogramnak például, hogy minden vizsgát csak kétszer lehet megcsinálni. Ügyesnek kell lenni.

Mennyire volt új vagy hasznos számodra a mentor, mint segítő jelenléte? Milyen volt a kapcsolatotok a program során?

Már-már barátinak mondanám a kapcsolatunkat. Voltunk együtt sörözni is. Minden, a program során felmerülő problémát megoldottunk. Sokat segített, hogy a vizsgák előtt egy kisebb kérdéssort rakott össze nekem, hogy le tudjam ellenőrizni a tudásomat. A legelején nem mertem apróságokkal zavarni, de ahogy telt az idő és jobban megismertük egymást szépen feloldódtak az ilyen irányú gátlásaim.

Hogy érzed miben és mennyiben változott a tudásod a mentorprogram végére?

Az átvett anyagokkal biztosan nőtt a tudásom. Viszont itt nem ért még véget a tanulás. Meg kell szoknom az új környezetet, és azt is, hogy rutinszerűen alkalmazzam a tanultakat. Magabiztosabb lettem, de úgy érzem lehet ezt még fokozni.

Hol voltak a programban a nehezebb részek számodra? Mi segített ezeken túljutni? Mi segíthetett volna még szerinted?

Az egyes videóanyagokban a bemutatott technológiák tökéletes elsajátításához számomra esetenként több információ kellett volna még. Ezeket külön kellett megszereznem vagy az internetről, vagy a mentoromtól. Ez plusz energiát igényelt, de nem bánom. Ezen keresztül is tanultam, mert utána kellett olvasnom a témának, így jobban el tudtam benne mélyedni.

Mit ajánlanál a most kezdőknek, mivel készüljenek a programra?

Ha viccesen közelítem meg a kérdést, akkor nézzék a videókat kétszeres sebességgel. Így időt tudnak spórolni, arra pedig nagy szükségük lesz. Fontos még, hogy legyenek bizalommal a mentoruk iránt. Ne aggódjanak azon, hogy meg merjék-e kérdezni az adott dolgot.