Kis Miklós - Mentorált

Mondj pár mondatot magadról kérlek. Mit tanultál vagy dolgoztál, és hogyan csöppentél a programunkba?

Az előző munkám során gázturbina üzembehelyező, szervízes voltam. Jártam a világot és az ipari automatizálás volt elsősorban a dolgom. A mentorprogramról az egyik volt szakközépiskolás osztálytársamtól hallottam. Szakmaváltó volt, és mesélt a programról és az én érdeklődésemet is felkeltette.

Mi volt az, ami miatt a mentorprogram mellett tetted le a voksodat? Mi győzött meg arról, hogy neked a mentorprogram a legmegfelelőbb képzés?

Az osztálytársamtól kapott információk pozitívak voltak, ez volt a legfőbb oka annak, hogy bizalmat szavaztam a programnak, és jelentkeztem. Plusz a tény, hogy utána állásajánlatot kaphattam, az nagyon fontos részlet volt.

Voltak-e előzetes elvárásaid a program előtt? Ha igen, akkor mik voltak azok, és végül beváltotta-e a program a hozzá fűzött reményeidet?

Hát őszintén szólva nem nagyon volt elvárásom, mert körülbelül tudtam, hogy mire számíthatok az elmondottak alapján. Nagyvonalakban átláttam milyen témákat fogunk érinteni és úgy gondoltam, az bőven elég lesz. Elvárások nélkül mentem bele.

Mi tetszett / nem tetszett neked a leginkább a programban?

A munkám melletti kevés maradék idő miatt tetszett, hogy megfelelően ki volt számolva és meg volt adva a gyakorlati és az elméleti részekre szükséges idő. A másik, ami még nagyon szimpatikus volt, hogy online rendszerű a program. Így én magam kontrolláltam, hogy mikor tanultam és ha esetleg valamit nem értettem, akkor vissza tudtam keresni az adott dolgot.

Mennyire volt új vagy hasznos számodra a mentor, mint segítő jelenléte? Milyen volt a kapcsolatotok a program során?

Jól jött, hogy nagyon rugalmas volt a munkámat tekintve, amennyire tudott alkalmazkodott hozzám. Teljesen jól megértettük egymást. Én nem kérdezgettem őt feleslegesen, csak a konzultációink alkalmával tettem fel a kérdéseimet, ő meg sorra megválaszolta őket.

Hogy érzed miben és mennyiben változott a tudásod a mentorprogram végére?

Nem tudom pontosan, hogy ezt miben lehetne mérni, de elégedett vagyok a fejlődésemmel, szerencsére jelentősen nőtt a tudásom. Ez köszönhető a sok befektetett energiának, amitől eléggé kipurcantam a végére. Jó érzés, hogy ilyen rövid idő alatt ennyit sikerült előrelépnem.

Hol voltak a programban a nehezebb részek számodra? Mi segített ezeken túljutni? Mi segíthetett volna még szerinted?

Talán, ahol nem volt videóanyag, ott kicsit nehezebb volt tanulni, koncentrálni több energiabefektetést igényelt. Összességében az egész nem könnyű, de az ember tudja, hogy hasznos és hogy rendkívüli módon megéri végigverekednie magát rajta.

Milyen rád vonatkozó pozitív hatásait tudnád kiemelni a programnak? Vannak esetleg olyan tulajdonságaid, amiket megerősített vagy feljavított a program?

Nehéz kérdés, talán az egyhuzamban tanulással eltöltött idő tartama növekedett. Mármint, amit egyszerre tanulással bírtam eltölteni. Amellett, hogy a tanulási körülményeim sem voltak éppen ideálisnak mondhatóak, de ezen is felül tudtam kerekedni.

Mit ajánlanál a most kezdőknek, mivel készüljenek a programra?

Kitartással és lelkesedéssel mindenképpen! Egyfajta gondolkodás, logika és felfogásmód is kell hozzá. Hogyha ezek megvannak, akkor mindegy, hogy milyen területről jön, úgyis menni fog neki. Hogyha meg nagyon más beállítottságú, és már az elején érződik, hogy nem erre született, akkor érdemes megfontolni a továbbhaladást.

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

A szintlépés az, amit nagyon várok. Projektre kerülni, fejlődni, szintet lépni, ezeket lőttem be magamnak.

Milyen kulcsfogalmak jutnak eszedbe a mentorprogram szó hallatán?

Hasznos tudás.