Kívés Péter - Mentorált

Mik a karrier céljaid? Mivel szeretnél foglalkozni?

Első körben a szenior fejlesztő szint elérése a célom, ezt követően kipróbálnám majd azt is, hogy milyen az emberekkel foglalkozni. Szívesen dolgozom itthon, de örömmel mennék ki külföldre is. Ahogy majd hozza a sors.

Mit gondolsz miben és milyen mértékben segít, segített az egyetemi képzés a karrier céljaid elérésében?

Az egyetemi tanulmányaim pont ahhoz voltak elegek, hogy bekerüljek a mentorprogramba. Amire a munkám során ténylegesen szükségem lesz, azt viszont mind a mentorprogram keretein belül tanultam meg. Az egyetem alapnak jó, de az elhelyezkedésemet és a fejlődésemet illetően nem az volt a mérvadó.

Miért jelentkeztél a programunkra?

Az egyetem utolsó évében, egy hirdetésben találkoztam a mentorprogrammal. Jó lehetőségnek tűnt, hogy fejlesszem magam és komolyabb körülmények között tanuljak. Nagyon örültem, mikor kiderült, hogy a kettőt tudom egymás mellett szinkronban is csinálni. Befejezhettem a tanulmányaimat, majd holt idő nélkül már kezdhettem is dolgozni.

Voltak-e előzetes elvárásaid, és ha igen, akkor mik?

Azt vártam, hogy a végére olyan tudásom legyen, amivel azonnal el tudok kezdeni dolgozni. Ne azzal teljen az első 2-3 hónapom, hogy próbálom megérteni a munkafolyamatokat és a vállalat működését.

Hogy érzed sikerült fejlődnöd a program során? Ha volt fejlődés röviden leírnád, hogy miben fejlődtél?

A szakmai fejlődés megkérdőjelezhetetlen, hisz erről szólt alapjában a program. Emellett pontos rálátást kaptam a vállalat struktúrájára, működésére, céljaira, ami nagy segítség főleg annak, aki most kezd ott dolgozni.

Mennyire érezted a mentorodat segítőkésznek a program során?

Nagyon jó volt a kapcsolatunk! Leírhatatlanul nagy segítség volt nekem. Szerencsém volt, mert közel volt az egyetem, így sok esetben személyesen tudtunk beszélni. Különösen tetszett, hogy komolyan vett és a problémáimat is. Gondosan átnézte a megoldásaimat, és konstruktív javaslatai voltak mindig a hibáimra és a fejlődéseimre nézve egyaránt. Értékelt, mindig adott visszajelzést. Az abszolút szakmai fölénye ellenére megvolt a személyes kapcsolat, kollégaként bánt velem, és mondanom sem kell, hogy ez mennyire motiváló. Bármit kérdezhettem nagyon segítőkész volt.

Kinek ajánlanád elsősorban a programunkat?

Előképzettség mindenképpen kell hozzá. A program szerint nem elvárás, de én inkább azoknak ajánlanám. A legoptimálisabb szerintem az utolsó éves egyetemistáknak. A szükséges tudásuk akkorra már megvan, és az idejükbe is belefér.

Ha pár szóval kellene összefoglalnod, hogy mit kaptál a mentorprogramtól, mik lennének azok?

Stabil tudás, ismeretségi kör, rálátás a munkára.