Lévay Zoltán - Mentorált

Mondj pár mondatot magadról kérlek. Mit tanultál vagy dolgoztál, és hogyan csöppentél a programunkba?

A Miskolci Egyetemen tanultam programtervező informatikai szakon azonban sajnos nem nyújtották azt a képzést, amit szerintem kellett volna. Ezért jöttem el a programra, amiről a testvéremtől hallottam. Ő itt dolgozott és szólt, hogy van egy ilyen lehetőség. Ránéztem, megtetszett, és jelentkeztem rá.

Mi volt az, ami miatt a mentorprogram mellett tetted le a voksodat? Mi győzött meg arról, hogy neked a mentorprogram a legmegfelelőbb képzés?

A munkalehetőség után a második legnagyobb motiválóerő, az a munkakörnyezet volt. Inspirált, hogy a program sikeres elvégzését követően egy ilyen helyen fogok dolgozni, és köszönhetően a képzésnek nem leszek teljesen elveszett azzal kapcsolatban, hogy mit is kell csinálnom.

Voltak-e előzetes elvárásaid a program előtt? Ha igen, akkor mik voltak azok, és végül beváltotta-e a program a hozzá fűzött reményeidet?

Igazság szerint annyi elvárásom volt csupán, hogy olyan dolgokat tanítsanak, amiket tényleg fogok használni. Meggyőző volt, hogy egy itt dolgozó ember fog mentorálni, mert, ha valaki hát ő biztosan tudja, hogy mi az, amit a cégnél elvárnak. A legfontosabb azonban ténylegesen az volt, hogy használható ismereteket szerezzek, ne pedig olyat, amit húsz éve nem használ már senki sem.

Mennyire volt új vagy hasznos számodra a mentor, mint segítő jelenléte? Milyen volt a kapcsolatotok a program során?

Nagyon jó kapcsolatunk volt. Nekem két mentorom is volt, de mindkettejükkel remekül tudtunk együtt dolgozni. Igaz különböző módszereket használtak, de legalább ennyivel is színesebb volt számomra a program.

Hogy érzed miben és mennyiben változott a tudásod a mentorprogram végére?

Nyugodtan mondhatom, hogy mindenben! Teljesen máshogy állok a programozáshoz, de nehéz lenne mindent pontosan felsorolni. A kódom minősége iszonyat sokat változott az biztos, és az is, ahogy a problémákat megközelítem. Eddig is tudtam mit kezdeni velük, csak most már sokkal több eszközöm van, amivel nekik eshetek és ez nagyon jó.

Mit ajánlanál a most kezdőknek, mivel készüljenek a programra?

Azoknak, akik munkahelyen bent dolgoznak, azoknak ezt nem ajánlom. Akik otthonról dolgoznak, azoknak egy jó időbeosztással sikerülhet. Nekem anno nem volt és emiatt sokat szenvedtem. Fontos, hogy legyen mihez tartani magát az embernek, mert különben elcsúszik. Összességében a programot, csak olyan embereknek szabad elkezdeni, akiknek van affinitásuk magához a programozáshoz, ezen belül viszont bárkinek, még akár a nagymamámnak is!

Hogyan tovább? Mik a terveid a következő időszakban, a karrieredben?

A külföldi út jelenleg még távolinak tűnik, de egyszer szeretnék eljutni Japánba. Jelenleg a Seinor pozíció a cél. Ennél tovább még nem gondolkoztam, de ez majd kialakul.